Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Осам јавних извршитеља данас положило заклетву пред потпредсједником Владе и министром правде Душком Марковићем

Објављено: 17.07.2014. 18:12 Аутор: Д. П.

„Министарство правде ће наставити да пружа сву потребну подршку јавним извршитељима као носиоцима важних јавних овлашћења у циљу њиховог директног доприноса владавини права и правној сигурности сваког предузећа и појединца у Црној Гори“, саопштио је потпредсједник Владе и министар правде приликом полагања заклетве нових осам јавних извршитеља, осврнувши се на задовољавајуће резултате ове службе кад је ријеч о извршењу судских пресуда од отпочињања извршитељске службе у јануару ове године до сада.

 

Он је саопштио и то да ће Министарство правде наставити да у оквиру својих надлежности надзире рад извршитеља и контролише њихов квалитет осврнувши се на значај Коморе јавних извршитеља као тијела чијем раду сваки извршитељ својим активним и колегијалним учешћем треба да доприноси.

 

„Очекујем да ћете својим професионалним и савјесним обављањем ове јавне дјелатности развијати између себе добре колегијалне и партнерске односе који треба да се заснивају на професионализму и здравој конкуренцији која се ослања на радне резултате тиме сужавајући простор опортунизму и било каквом фаворизовању од стране повјерилаца“, казао је потпредсједник Марковић јавним извршиоцима.

 

Маја Ајковић, Радован Дринчић, Александар Мијушковић, Синиша Милачић, Митар Мировић, Ана Никић, Дејан Чогурић и Веселин Шћепановић, јавни извршитељи који су данас положили заклетву придружиће се већ постојећим, њима 13, док је  Правилником о броју мјеста и службеним сједиштима јавних извршитеља предвиђено укупно 32 мјеста за територију Црне Горе.

 

Значајно је напоменути да су на основу овог конкурса управо именовани кандидати за подручја судова за која до сада није било именованих извршитеља и то за Бар (два извршитеља), Улцињ (један извршитељ), Никшић (три јавна извршитеља) и Бијело Поље (један извршитељ) док је један извршитељ именован за подручје Основног суда у Беранама, поред већ једног постојећег именованог по ранијем конкурсу, сходно Правилнику о броју мјеста и службеним сједиштима извршитеља.

 

Законски рок да јавни извршитељи, након што положе заклетву, задовоље све техничке предуслове да отпочну са радом је 60 дана.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?