Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana redovna sjednica Socijalnog savjeta

Objavljeno: 22.10.2014. 20:57 Autor: mrss

Na sjednici Savjeta je razmatran zahtjev reprezentativnih sindikata za povećanje zarade shodno Sporazumu o politici zarada zaposlenih koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore, kao i Sporazum o obračunskoj vrijednosti koeficijenta, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, tačnije Amandman kojim se u potpunosti zabranjuje dopunski rad ljekara u privatnim zdravstvenim ustavnovama, Prijedlog zakona o izmjenama i dopumana Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakon o radu.

Članovi Savjeta su razgovarali i o diskriminaciji svih društvenih grupa, uključujući i LGBT zajednicu, i značaju borbe protiv diskriminacije po osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta, Uredbi o subvencijama za zapošljavanje određenih kategorija nezaposlenih lica, primjeni Zakona o reprezentativnosti sindikata i Odluci o utvrđivanju broja radnih dozvola za strance za 2015. godinu.










   

Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?