Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dvanaesti koordinacioni sastanak za sektor pravosuđa, održan je u organizaciji Ministarstva pravde, 19. januara 2015. godine, sa početkom u 10h, u hotelu Ramada u Podgorici

Objavljeno: 22.01.2015. 19:55 Autor: D. P.

Branka Lakočević, pomoćnik ministra pravde je upoznala prisutne sa ciljem održavanja sastanka, ističući da je ovo dvanaesti po redu sastanak u ovoj oblasti, koji se održavaju od 2008. godine u kontinuitetu.

U obraćanju prisutnima, pomoćnik ministra pravde Lakočević je istakla da je ovo jedna u nizu aktivnosti koju Ministarstvo pravde organizuje sa ciljem da što kvalitetnije ispunimo obaveze koje proizilaze iz procesa evropskih integracija, a tiču se uvođenja najboljih evropskih iskustava i praksi u crnogorsko pravosuđe, naročito imajući u vidu proces implementacije mjera definisanih poglavljima 23 i 24 u okviru pregovora za pristupanje Evropskoj uniji sa Crnom Gorom, kao i realizaciju Strategije i Akcionog plana za reformu pravosuđa za period od 2014. do 2018. godine.

Cilj ovog, kao i prethodnih sastanaka, bio je usklađivanje aktivnosti međunarodnih partnera i donatora i prilika da se bolje povežu i ostvare saradnju, što će doprinijeti postizanju boljih rezultata u oblasti reforme pravosuđa. Osim toga, ovi sastanci doprinose kvalitetnijem usmjeravanju djelovanja na planu reforme pravosuđa, kako bi se izbjeglo preklapanje projekata i ponavljanje određenih aktivnosti. Na sastanku je bilo riječi o postojećim i planiranim projektima u sektoru pravosuđa za 2015. godinu, kao i o potrebama Ministarstva, Sektora pravosuđa i pravosuđa uopšte u narednom periodu. Na sastanku se razgovaralo i o aktivnostima i potrebama iz oblasti drugih Direktorata Ministarstva pravde – Direktorata za međunarodnu pravnu pomoć i evropske integracije i Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, EUROL projekta, međunarodnih organizacija (UNDP, UNICEF, OEBS), ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske, savjetnik Savezne Republike Njemačke u Ministarstvu pravde, gospodin Mihael Hausner, Sudskog savjeta, Vrhovnog suda, Tužilačkog savjeta, Tužilaštva i Centra za obuku nosilaca pravosudne funkcije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?