Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дванаести координациони састанак за сектор правосуђа, одржан је у организацији Министарства правде, 19. јануара 2015. године, са почетком у 10х, у хотелу Рамада у Подгорици

Објављено: 22.01.2015. 19:55 Аутор: Д. П.

Бранка Лакочевић, помоћник министра правде је упознала присутне са циљем одржавања састанка, истичући да је ово дванаести по реду састанак у овој области, који се одржавају од 2008. године у континуитету.

У обраћању присутнима, помоћник министра правде Лакочевић је истакла да је ово једна у низу активности коју Министарство правде организује са циљем да што квалитетније испунимо обавезе које произилазе из процеса европских интеграција, а тичу се увођења најбољих европских искустава и пракси у црногорско правосуђе, нарочито имајући у виду процес имплементације мјера дефинисаних поглављима 23 и 24 у оквиру преговора за приступање Европској унији са Црном Гором, као и реализацију Стратегије и Акционог плана за реформу правосуђа за период од 2014. до 2018. године.

Циљ овог, као и претходних састанака, био је усклађивање активности међународних партнера и донатора и прилика да се боље повежу и остваре сарадњу, што ће допринијети постизању бољих резултата у области реформе правосуђа. Осим тога, ови састанци доприносе квалитетнијем усмјеравању дјеловања на плану реформе правосуђа, како би се избјегло преклапање пројеката и понављање одређених активности. На састанку је било ријечи о постојећим и планираним пројектима у сектору правосуђа за 2015. годину, као и о потребама Министарства, Сектора правосуђа и правосуђа уопште у наредном периоду. На састанку се разговарало и о активностима и потребама из области других Директората Министарства правде – Директората за међународну правну помоћ и европске интеграције и Директората за извршење кривичних санкција.

Састанку су присуствовали представници Делегације Европске комисије у Црној Гори, ЕУРОЛ пројекта, међународних организација (УНДП, УНИЦЕФ, ОЕБС), амбасада Сједињених Америчких Држава, Велике Британије и Француске, савјетник Савезне Републике Њемачке у Министарству правде, господин Михаел Хауснер, Судског савјета, Врховног суда, Тужилачког савјета, Тужилаштва и Центра за обуку носилаца правосудне функције.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?