Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković primio Torstena Gajslera, direktora Programa vladavine prava za Jugoistočnu Evropu Fondacije Konrad Adenaurer

Objavljeno: 25.02.2015. 16:24 Autor: Dušan Polović

Posjeta parlamentaraca Savezne Republike Njemačke Crnoj Gori koju Fondacija Konrad Adenaurer organizuje u drugoj polovini godine važan je pokazatelj odličnih odnosa dvije države i dobra prilika za dalje jačanje saradnje na političkom i programskom nivou, saglasili su se potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković i Torsten Gajsler, direktor Programa vladavine prava za Jugoistočnu Evropu Fondacije Konrad Adenaurer, na sastanku, održanom danas u Kabinetu potpredsjednika Markovića.

Potpredsjednik Marković je upoznao sagovornika sa aktivnostima u oblastima jačanja vladavine prava, zaštite i promocije ljudskih prava i prava manjina, borbe protiv korupcije i preuzimanja pravne tekovine Evropske unije budući da su to oblasti u fokusu rada Fondacije Konrad Adenaurer.

Sagovornici su istakli značaj potpisanog Memoranduma o saradnji između Ministarstva pravde Crne Gore i Ministarstva pravde Savezne Republike Njemačke kao i ostvarivanja direktnih kontakata i intenzivne razmjene iskustva između institucija obije države.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?