Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић примио Торстена Гајслера, директора Програма владавине права за Југоисточну Европу Фондације Конрад Аденаурер

Објављено: 25.02.2015. 16:24 Аутор: Душан Половић

Посјета парламентараца Савезне Републике Њемачке Црној Гори коју Фондација Конрад Аденаурер организује у другој половини године важан је показатељ одличних односа двије државе и добра прилика за даље јачање сарадње на политичком и програмском нивоу, сагласили су се потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић и Торстен Гајслер, директор Програма владавине права за Југоисточну Европу Фондације Конрад Аденаурер, на састанку, одржаном данас у Кабинету потпредсједника Марковића.

Потпредсједник Марковић је упознао саговорника са активностима у областима јачања владавине права, заштите и промоције људских права и права мањина, борбе против корупције и преузимања правне тековине Европске уније будући да су то области у фокусу рада Фондације Конрад Аденаурер.

Саговорници су истакли значај потписаног Меморандума о сарадњи између Министарства правде Црне Горе и Министарства правде Савезне Републике Њемачке као и остваривања директних контаката и интензивне размјене искуства између институција обије државе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?