Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava za medije: 28. sjednica Nacionalnog savjeta za održivi razvoj i klimatske promjene

Objavljeno: 16.07.2015. 19:52 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
28. sjednica Nacionalnog savjeta za održivi razvoj i klimatske promjene, biće održana u petak, 17. jula, sa početkom u 13:30 sati, u zgradi Predsjednika Crne Gore, u Podgorici (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog br. 12). Sjednicom će predsjedavati Predsjednik Filip Vujanović.

Na Dnevnom redu 28. sjednice naći će se sljedeća pitanja: razmatranje Predloga nacrta državnog plana upravljanja otpadom za period 2015-2020. godine, upoznavanje s Nacrtom prostornog plana posebne namjene obalnog područja Crne Gore i razmatranje Nacrta nacionalne strategije o klimatskim promjenama do 2030. godine. Takođe, tokom sjednice predviđeno je i da se članovi Nacionalnog savjeta upoznaju sa progresom u realizaciji preporuka i ocjena Nacionalnog savjeta za održivi razvoj i klimatske promjene sa 27. sjednice i najznačajnijim tekućim aktivnostima u sprovođenju politike održivog razvoja Crne Gore, kao i sa Okvirom za učešće Crne Gore na predstojećoj Konferenciji strana ugovornica Okvirne Konvencije UN-a o klimatskim promjena (COP 21).

Nacionalni savjet za održivi razvoj osnovan je 2002. godine kao savjetodavno tijelo Vladi Crne Gore za sprovođenje politike održivog razvoja, jačanje međusektorske koordinacije i omogućavanje šireg učešća relevantnih društvenih grupa u proces usklađivanja i sprovođenja sektorskih politika sa prioritetima održivog razvoja Crne Gore.

Snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak zasijedanja.

Napominjemo da je ulazak u salu isključivo kroz zgradu Predsjednika Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?