Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana peta sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Objavljeno: 24.07.2015. 06:00 Autor: Vlada Crne Gore

Vijeće za nacionalnu bezbjednost na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i predsjednik Vijeća Milo Đukanović, razmatralo je aktuelne bezbjednosne prilike u kontekstu najnovijih dešavanja u regionu i kapaciteta obavještajno-bezbjednosnog sektora, sa aspekta odgovora na prijetnje od vjerskog radikalizma i presjekom stanja jedinica za intervenciju, prioritetima nabavke neophodne i nedostajuće opreme i predlogom mjera za postupanje nadležnih državnih organa i institucija.
Suprotstavljanje bezbjednosnim izazovima koje implicira fenomen vjerski motivisanog radikalizma jedan je od prioriteta u radu državnih organa koji, kroz osmišljen i sveobuhvatan pristup, u skladu sa svojim nadležnostima, samostalno i u saradnji sa drugim organima, djeluju na planu suprotstavljanja bezbjednosnim izazovima i prijetnjama od vjerskog radikalizma.
Sjednici Vijeća su po pozivu prisustvovali Vrhovni državni tužilac, ministar prosvjete i ministar za ljudska i manjinska prava.
Vijeće je razmatralo i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Vezani članci:

Nadzor 30.01.2023.
Djelokrug rada 30.01.2023.
Istorijat 30.01.2023.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?