Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Dvodnevni radni sastanak na temu „Kazna rada u javnom interesu “

Objavljeno: 13.02.2016. 17:56 Autor: D. P.

Ministarstvo pravde Crne Gore u saradnji sa Centrom za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije (CILC) i Holandskim Helsinškim komitetom, organizuje u ponedeljak 15. februara i utorak 16. februara 2016. godine, u hotelu „Aurel“ u Podgorici sa početkom u 10:00 časova, dvodnevni radni sastanak na kojem će uzeti učešće sudije svih osnovnih sudova u Crnoj Gori.

Sastanak će otvoriti generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Crne Gore, gđa Slavica Rabrenović i koordinatorka jedinice za vladavinu prava za Zapadni Balkan u Ambasadi Kraljevine Holandije u Beogradu, gđa Onny Jalink.

Tokom radnog sastanka, najviše pažnje će biti posvećeno značaju izricanja kazni rada u javnom interesu i izvršenju kazni od strane Direkcije za uslovnu slobodu Ministarstva pravde. Sudije i probacioni službenici iz Kraljevine Holandije i Crne Gore će razmijeniti iskustva u pogledu sprovođenja kazne rada u javnom interesu i razmatrati načine unaprijeđenja rada Direkcije za uslovnu slobodu u Crnoj Gori.

Radni sastanak se organizuje u sklopu holandsko-crnogorskog projekta „Podrška probacionoj službi i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori“, koji je finansiran kroz Matra-CoPROL program Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije.

Uvodni dio sastanka je otvoren za javnost.

Program događaja je u prilogu.

Više informacija o projektu:

http://www.cilc.nl/project/probation-and-alternative-sanctions-in-montenegro

http://www.nhc.nl/activities/projects/current_projects/Support_to_the_probation_service_and_the_system_of_alternative_sanctions_in_Montenegro.html?id=229

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?