Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Дводневни радни састанак на тему „Казна рада у јавном интересу “

Објављено: 13.02.2016. 17:56 Аутор: Д. П.

Министарство правде Црне Горе у сарадњи са Центром за међународну правну сарадњу из Холандије (ЦИЛЦ) и Холандским Хелсиншким комитетом, организује у понедељак 15. фебруара и уторак 16. фебруара 2016. године, у хотелу „Аурел“ у Подгорици са почетком у 10:00 часова, дводневни радни састанак на којем ће узети учешће судије свих основних судова у Црној Гори.

Састанак ће отворити генерална директорка Директората за извршење кривичних санкција у Министарству правде Црне Горе, гђа Славица Рабреновић и координаторка јединице за владавину права за Западни Балкан у Амбасади Краљевине Холандије у Београду, гђа Оннy Јалинк.

Током радног састанка, највише пажње ће бити посвећено значају изрицања казни рада у јавном интересу и извршењу казни од стране Дирекције за условну слободу Министарства правде. Судије и пробациони службеници из Краљевине Холандије и Црне Горе ће размијенити искуства у погледу спровођења казне рада у јавном интересу и разматрати начине унапријеђења рада Дирекције за условну слободу у Црној Гори.

Радни састанак се организује у склопу холандско-црногорског пројекта „Подршка пробационој служби и систему алтернативних санкција у Црној Гори“, који је финансиран кроз Матра-ЦоПРОЛ програм Министарства вањских послова Краљевине Холандије.

Уводни дио састанка је отворен за јавност.

Програм догађаја је у прилогу.

Више информација о пројекту:

хттп://www.цилц.нл/пројецт/пробатион-анд-алтернативе-санцтионс-ин-монтенегро

хттп://www.нхц.нл/ацтивитиес/пројецтс/цуррент_пројецтс/Суппорт_то_тхе_пробатион_сервице_анд_тхе_сyстем_оф_алтернативе_санцтионс_ин_Монтенегро.хтмл?ид=229

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?