Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje za javnost povodom navodne zloupotrebe ljudskih prava štićenika/ca Zavoda "Komanski most"

Objavljeno: 08.03.2016. 17:42 Autor: PR služba

Tragom informacije da su se punoljetni/e štićenici/e Javne ustanove Zavod „Komanski most” našli/e u biračkom spisku, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštije osuđuje potencijalne zloupotrebe lica sa teškim oblicima invaliditeta po bilo kom osnovu.

Ljudska prava su univerzalna, neotuđiva, neponištiva i nedjeljiva. Svaki/a građanin/ka našeg društva ima jednako pravo na uživanje i poštovanje osnovnih ljudskih prava koja im pripadaju. Korisnici/e ove ustanove, kao građani/e Crne Gore imaju svoja ustavna prava na lična dokumenta i lični identitet kao i potrebu za poštovanje svog dostojanstva.
Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, sprovodi konkretne mjere, koje će mijenjati obrazac ponašanja prema ranjivim grupama u društvu, što vodi ka većoj otvorenosti i demokratskom pristupu poštovanja, veoma važnog načela jednakosti i ravnopravnosti.

S tim u vezi, Ministarstvo poziva nadležne institucije da ispitaju navode poslanice Bošnjak o potencijalnoj zloupotrebi prava štićenika/ca Zavoda „Komanski most”. Takva navodna politička zloupotreba štićenika/ca Zavoda „Komanski most” ili bilo kojih drugih lica ograničenih sposobnosti je krajnje nehumana i upozoravajuća.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?