Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност поводом наводне злоупотребе људских права штићеника/ца Завода "Комански мост"

Објављено: 08.03.2016. 17:42 Аутор: ПР служба

Трагом информације да су се пунољетни/е штићеници/е Јавне установе Завод „Комански мост” нашли/е у бирачком списку, Министарство за људска и мањинска права најоштије осуђује потенцијалне злоупотребе лица са тешким облицима инвалидитета по било ком основу.

Људска права су универзална, неотуђива, непоништива и недјељива. Сваки/а грађанин/ка нашег друштва има једнако право на уживање и поштовање основних људских права која им припадају. Корисници/е ове установе, као грађани/е Црне Горе имају своја уставна права на лична документа и лични идентитет као и потребу за поштовање свог достојанства.
Влада Црне Горе, односно Министарство за људска и мањинска права, спроводи конкретне мјере, које ће мијењати образац понашања према рањивим групама у друштву, што води ка већој отворености и демократском приступу поштовања, веома важног начела једнакости и равноправности.

С тим у вези, Министарство позива надлежне институције да испитају наводе посланице Бошњак о потенцијалној злоупотреби права штићеника/ца Завода „Комански мост”. Таква наводна политичка злоупотреба штићеника/ца Завода „Комански мост” или било којих других лица ограничених способности је крајње нехумана и упозоравајућа.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?