Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Završena obuka iz oblasti procjene rizika za službenike Direkcije za uslovnu slobodu i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija

Objavljeno: 25.03.2016. 15:14 Autor: Dražen Radonjić

Dana 17.03.2016. godine dodjelom sertifikata u Policijskoj akademiji u Danilovgradu završena je obuka za 13 službenika Direkcije za uslovnu slobodu i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. Obuka iz oblasti procjene rizika organizovana je u februaru i martu mjesecu od strane Holandskog Helsinškog komiteta i Centra za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije zajedno sa Ministarstvom pravde Crne Gore u okviru projekta pod nazivom "Podrška radu Direkciji za uslovnu slobodu i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori".

Obuku službenika vodila su dva trenera iz Probacione službe Holandije, a ista se zasnivala na osnovnoj ideji da službenici navedene dvije institucije koje su partneri u lancu treba da rade zajedno i da koriste isti instrument za procjenu rizika, uzimajući u obzir potrebu da se u postupku reintegracije osuđenih lica održi ujednačenost i kontinuitet.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?