Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршена обука из области процјене ризика за службенике Дирекције за условну слободу и Завода за извршење кривичних санкција

Објављено: 25.03.2016. 15:14 Аутор: Дражен Радоњић

Дана 17.03.2016. године додјелом сертификата у Полицијској академији у Даниловграду завршена је обука за 13 службеника Дирекције за условну слободу и Завода за извршење кривичних санкција. Обука из области процјене ризика организована је у фебруару и марту мјесецу од стране Холандског Хелсиншког комитета и Центра за међународну правну сарадњу из Холандије заједно са Министарством правде Црне Горе у оквиру пројекта под називом "Подршка раду Дирекцији за условну слободу и систему алтернативних санкција у Црној Гори".

Обуку службеника водила су два тренера из Пробационе службе Холандије, а иста се заснивала на основној идеји да службеници наведене двије институције које су партнери у ланцу треба да раде заједно и да користе исти инструмент за процјену ризика, узимајући у обзир потребу да се у поступку реинтеграције осуђених лица одржи уједначеност и континуитет.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?