Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom nasilnog prebijanja pripadnika romske populacije

Objavljeno: 17.05.2016. 17:58 Autor: PR služba

Povodom pojavljivanja snimka na društvenim mrežama o nasilnom prebijanju pripadnika romske populacije od strane dvojice muškaraca, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava reaguje sledećim saopštenjem za javnost:

 

Ministarstvo najopštrije osuđuje ovaj nasilnički čin, i apeluje na  nadležne organe da što hitnije pronađu i procesuiraju njegove počinice.

 

 

Nasilje je izrazito negativna društvena pojava koju uporno nastojimo prevenirati i suzbiti u svim aspektima društvenog života i ponašanja. Svaki oblik nasilja predstavlja vid kršenja psihičkog i fizičkog integriteta jedne ličnosti.

 

Jasno je da je za dugotrajne i efektivne promjene u svijesti društva neophodno zajedničko djelovanje svih relevantnih aktera iz oblasti zaštite i unapređenja ljudskih prava generalno, a dodatno u dijelu unapređenja prava i sloboda pripadnika/ca ranjivih društvenih grupa, što zahtjeva veći senzibiletet.

 

 

Ovakvi slučajevi, na jedan veoma ružan način, govore o svijesti pojedinaca u našem društvu, i narušavaju sliku građanske, multietničke, i demokratske Crne Gore.

 

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?