Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом насилног пребијања припадника ромске популације

Објављено: 17.05.2016. 17:58 Аутор: ПР служба

Поводом појављивања снимка на друштвеним мрежама о насилном пребијању припадника ромске популације од стране двојице мушкараца, Министарство за људска и мањинска права реагује следећим саопштењем за јавност:

 

Министарство најопштрије осуђује овај насилнички чин, и апелује на  надлежне органе да што хитније пронађу и процесуирају његове починице.

 

 

Насиље је изразито негативна друштвена појава коју упорно настојимо превенирати и сузбити у свим аспектима друштвеног живота и понашања. Сваки облик насиља представља вид кршења психичког и физичког интегритета једне личности.

 

Јасно је да је за дуготрајне и ефективне промјене у свијести друштва неопходно заједничко дјеловање свих релевантних актера из области заштите и унапређења људских права генерално, а додатно у дијелу унапређења права и слобода припадника/ца рањивих друштвених група, што захтјева већи сензибилетет.

 

 

Овакви случајеви, на један веома ружан начин, говоре о свијести појединаца у нашем друштву, и нарушавају слику грађанске, мултиетничке, и демократске Црне Горе.

 

 

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?