Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar pravde prisustvovao konferenciji: Prevencija torture na Balkanu – najbolje prakse i iskustva

Objavljeno: 28.06.2016. 16:01 Autor: Dražen Radonjić

Ministar pravde Zoran Pažin prisustvovao je na regionalnoj konferenciji: Prevencija torture na Balkanu – najbolje prakse i iskustva, održanoj 24. juna u Tirani, koju su organizovali Centar za rehabilitaciju od trauma i torture iz Albanije (ARCE), Inicijativa mladih za ljudska prava Crna Gora ((YIHRCG) članica Građanske alijanse), Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije (YIHRSR) i Međunarodni savjet za rehabilitaciju za žrtve torture iz Danske (IRCT), uz podršku Evropske unije.

Ministar pravde Albanije, Yili Manjani i ministar Pažin su se obratili učesnicima u uvodnoj sesiji na temu: Implementacija međunarodnih principa u borbi protiv torture u regionu - glavni izazovi i perspektive.

Oba ministra su se saglasila da promovisanje ljudskog dostojanstva kroz eliminisanje torture i nehumanog ili ponižavajućeg postupanja i kažnjavanja, poboljšanje pristupa odgovarajućim pravnim servisima i ekspertize za rizične kategorije lica, predstavljaju glavne ciljeve u ostvarivanju reformi u ovoj oblasti u zemljama regiona. Zaključeno je da ovaj vid regionalne saradnje predstavlja dobar temelj za razmjenu iskustava i primjenu evropskih standarda, posebno prakse Evropskog suda za ljudska prava.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?