Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар правде присуствовао конференцији: Превенција тортуре на Балкану – најбоље праксе и искуства

Објављено: 28.06.2016. 16:01 Аутор: Дражен Радоњић

Министар правде Зоран Пажин присуствовао је на регионалној конференцији: Превенција тортуре на Балкану – најбоље праксе и искуства, одржаној 24. јуна у Тирани, коју су организовали Центар за рехабилитацију од траума и тортуре из Албаније (АРЦЕ), Иницијатива младих за људска права Црна Гора ((YИХРЦГ) чланица Грађанске алијансе), Иницијатива младих за људска права из Србије (YИХРСР) и Међународни савјет за рехабилитацију за жртве тортуре из Данске (ИРЦТ), уз подршку Европске уније.

Министар правде Албаније, Yили Мањани и министар Пажин су се обратили учесницима у уводној сесији на тему: Имплементација међународних принципа у борби против тортуре у региону - главни изазови и перспективе.

Оба министра су се сагласила да промовисање људског достојанства кроз елиминисање тортуре и нехуманог или понижавајућег поступања и кажњавања, побољшање приступа одговарајућим правним сервисима и експертизе за ризичне категорије лица, представљају главне циљеве у остваривању реформи у овој области у земљама региона. Закључено је да овај вид регионалне сарадње представља добар темељ за размјену искустава и примјену европских стандарда, посебно праксе Европског суда за људска права.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?