Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: U Nikšiću otvoren Studentski dom “Onogošt”

Objavljeno: 10.10.2016. 22:29 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković boravio je danas, 10. oktobra 2016. godine u radnoj posjeti Opštini Nikšić u okviru koje je prisustvovao svečanosti povodom otvaranja Studentskog doma “Onogošt”.

Pored ministra Boškovića na svečanosti su govorili i Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić, Ranko Jovović, vlasnik kompanije “Comp Comerc” i Miloš Pavićević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Ministar Bošković je rekao da je velika čast prisustvovati svečanosti povodom otvaranja Studentskog doma koji će studentima fakulteta u Opštini Nikšić omogućiti ugodan smještaj u savremenom objektu. Na ovaj način smo omogućili svim studentima smještaj što je značajno za njih, ali i za njihove roditelje.

Bošković je naglasio da je od velikog značaja što je simbol grada, Hotel Onogošt ponovo stavljen u funkciju, ali i što je ovim projektom zaposleno oko 50 ljudi. On je studente zamolio da se prema objektu odnose kao prema svojoj kući jer njihov odnos opredjeljuje kvalitet smještaja budućih generacija.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ranko Jovović, vlasnik kompanije “Comp Comerc” rekao je da se današnjim danom nastavlja duga tradicija Hotela “Onogošt”. On je rekao da je kompanija “Comp Comerc” prepoznala da je Nikšić grad u fazi razvoja za koji je zaslužna lokalna uprava, pa je stoga uprava kompanije odlučila da uđe u projekat obnove Hotela Onogošt čija se prva faza otvara danas. Jovović je naglasio da Studentski dom posjeduje sve sadržaje koji su neophodni za boravak studenata.

Jovović je zaključio da je Hotel Onogošt spona između juga i sjevera, i najavio da je u planu obnova starog dijela hotela koji će pretvoriti u sportsku bazu i služiti sportistima Crne Gore.

Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić zahvalio je investitoru kompanije “Comp Comerc” što je dio Hotela Onogošt prerastao u Studentski dom koji je bio potreban gradu. Ovim potezom zaposliće se izvjestan broj ljudi, a studenti će imati dobre uslove za život i učenje. On je izrazio nadu da će se obnoviti i stari dio hotela koji će služiti sportistima i pospješiti razvoj sporta u Nikšiću.

Miloš Pavićević, predsjednik Studenskog parlamenta Univerziteta Crne Gore izrazio je zadovoljstvo što su nikšićki studenti dobili objekat na koji se dugo čekalo. Ukupno 260 studenata od danas će imati u ovom objektu svoj drugi dom, rekao je Pavićević i izrazio nadu da će se stanovnici Doma rado sjećati dana provedenih u njemu.

Pavićević je podsjetio da je prije pet godina Studentski parlament postavio određene ciljeve od kojih su skoro svi ispunjeni do danas uz podršku državnih institucija i donosilaca odluka. U posljednjih pet godina napravljeni su studentski domovi u Podgorici i Nikšiću, Sportski i kulturni centar UCG, poboljšani su uslovi u starim domovima, povećan je broj studenata koji se finansiraju iz budžeta, školarine koje plaćaju studenti Crne Gore su najmanje u regionu, svršeni diplomci imaju mogućnost da učestvuju u programu stručnog obrazovanja, a pravila studiranja usklađena su sa Bolonjskom delaracijom.

VIDEO:

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?