Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У Никшићу отворен Студентски дом “Оногошт”

Објављено: 10.10.2016. 22:29 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министар просвјете мр Предраг Бошковић боравио је данас, 10. октобра 2016. године у радној посјети Општини Никшић у оквиру које је присуствовао свечаности поводом отварања Студентског дома “Оногошт”.

Поред министра Бошковића на свечаности су говорили и Веселин Грбовић, предсједник Општине Никшић, Ранко Јововић, власник компаније “Цомп Цомерц” и Милош Павићевић, предсједник Студентског парламента Универзитета Црне Горе.

Министар Бошковић је рекао да је велика част присуствовати свечаности поводом отварања Студентског дома који ће студентима факултета у Општини Никшић омогућити угодан смјештај у савременом објекту. На овај начин смо омогућили свим студентима смјештај што је значајно за њих, али и за њихове родитеље.

Бошковић је нагласио да је од великог значаја што је симбол града, Хотел Оногошт поново стављен у функцију, али и што је овим пројектом запослено око 50 људи. Он је студенте замолио да се према објекту односе као према својој кући јер њихов однос опредјелјује квалитет смјештаја будућих генерација.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ранко Јововић, власник компаније “Цомп Цомерц” рекао је да се данашњим даном наставља дуга традиција Хотела “Оногошт”. Он је рекао да је компанија “Цомп Цомерц” препознала да је Никшић град у фази развоја за који је заслужна локална управа, па је стога управа компаније одлучила да уђе у пројекат обнове Хотела Оногошт чија се прва фаза отвара данас. Јововић је нагласио да Студентски дом посједује све садржаје који су неопходни за боравак студената.

Јововић је закључио да је Хотел Оногошт спона између југа и сјевера, и најавио да је у плану обнова старог дијела хотела који ће претворити у спортску базу и служити спортистима Црне Горе.

Веселин Грбовић, предсједник Општине Никшић захвалио је инвеститору компаније “Цомп Цомерц” што је дио Хотела Оногошт прерастао у Студентски дом који је био потребан граду. Овим потезом запослиће се извјестан број људи, а студенти ће имати добре услове за живот и учење. Он је изразио наду да ће се обновити и стари дио хотела који ће служити спортистима и поспјешити развој спорта у Никшићу.

Милош Павићевић, предсједник Студенског парламента Универзитета Црне Горе изразио је задовољство што су никшићки студенти добили објекат на који се дуго чекало. Укупно 260 студената од данас ће имати у овом објекту свој други дом, рекао је Павићевић и изразио наду да ће се становници Дома радо сјећати дана проведених у њему.

Павићевић је подсјетио да је прије пет година Студентски парламент поставио одређене циљеве од којих су скоро сви испуњени до данас уз подршку државних институција и доносилаца одлука. У посљедњих пет година направљени су студентски домови у Подгорици и Никшићу, Спортски и културни центар УЦГ, побољшани су услови у старим домовима, повећан је број студената који се финансирају из буџета, школарине које плаћају студенти Црне Горе су најмање у региону, свршени дипломци имају могућност да учествују у програму стручног образовања, а правила студирања усклађена су са Болоњском деларацијом.

ВИДЕО:

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?