Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Petnaesti koordinacioni sastanak za sektor pravosuđa održan je u organizaciji Ministarstva pravde 28. oktobra 2016. godine, sa početkom u 11h, u hotelu Podgorica u Podgorici

Objavljeno: 02.11.2016. 02:01 Autor: Đ. P.

Generalna direktorka Direktorata za pravosuđe Marijana Laković-Drašković je naglasila značaj donatorskih sastanka u cilju kvalitetnog ispunjavanja obaveza koje proizilaze iz procesa evropskih integracija i uvođenja najboljih evropskih praksi u crnogorsko pravosuđe. Na sastanku je naročito bilo riječi o implementaciji mjera definisanih poglavljima 23 i 24 u okviru pregovora za pristupanje Evropskoj uniji sa Crnom Gorom, kao i o realizaciji Strategije i Akcionog plana za reformu pravosuđa za period od 2014. do 2018. godine. Navedeno je i da je u junu ove godine usvojena IKT Strategija za pravosuđe, a ubrzo nakon njenog usvajanja, donesen je Akcioni plan za implementaciju pomenute Strategije.

Tokom sastanka, prisutnima se obratila Slavica Rabrenović, generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde i predstavnik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, koji su ih upoznali sa aktivnostima u ovoj oblasti.

Na sastanku je bilo riječi o postojećim i planiranim projektima u sektoru pravosuđa za 2016. i 2017. godinu, kao i o potrebama Ministarstva i pravosudnih institucija uopšte u narednom periodu.

Cilj ovog, kao i prethodnih sastanaka, bio je usklađivanje aktivnosti međunarodnih partnera i donatora i prilika da se bolje povežu i ostvare saradnju u oblasti reforme pravosuđa. Sastanku su prisustvovali predstavnici EUROL projekta, međunarodnih organizacija (UNDP, UNICEF, OEBS, GIZ, Svjetska Banka), ambasada Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke i Francuske, Sudskog savjeta, Vrhovnog suda, Tužilačkog savjeta, Vrhovnog državnog tužilaštva i Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?