Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Петнаести координациони састанак за сектор правосуђа одржан је у организацији Министарства правде 28. октобра 2016. године, са почетком у 11х, у хотелу Подгорица у Подгорици

Објављено: 02.11.2016. 02:01 Аутор: Ђ. П.

Генерална директорка Директората за правосуђе Маријана Лаковић-Драшковић је нагласила значај донаторских састанка у циљу квалитетног испуњавања обавеза које произилазе из процеса европских интеграција и увођења најбољих европских пракси у црногорско правосуђе. На састанку је нарочито било ријечи о имплементацији мјера дефинисаних поглављима 23 и 24 у оквиру преговора за приступање Европској унији са Црном Гором, као и о реализацији Стратегије и Акционог плана за реформу правосуђа за период од 2014. до 2018. године. Наведено је и да је у јуну ове године усвојена ИКТ Стратегија за правосуђе, а убрзо након њеног усвајања, донесен је Акциони план за имплементацију поменуте Стратегије.

Током састанка, присутнима се обратила Славица Рабреновић, генерална директорка Директората за извршење кривичних санкција Министарства правде и представник Завода за извршење кривичних санкција, који су их упознали са активностима у овој области.

На састанку је било ријечи о постојећим и планираним пројектима у сектору правосуђа за 2016. и 2017. годину, као и о потребама Министарства и правосудних институција уопште у наредном периоду.

Циљ овог, као и претходних састанака, био је усклађивање активности међународних партнера и донатора и прилика да се боље повежу и остваре сарадњу у области реформе правосуђа. Састанку су присуствовали представници ЕУРОЛ пројекта, међународних организација (УНДП, УНИЦЕФ, ОЕБС, ГИЗ, Свјетска Банка), амбасада Норвешке, Сједињених Америчких Држава, Њемачке и Француске, Судског савјета, Врховног суда, Тужилачког савјета, Врховног државног тужилаштва и Центра за обуку у судству и државном тужилаштву.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?