Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan radni sastanak u Opštini Nikšić na temu ,,Kazna rada u javnom interesu“

Objavljeno: 08.12.2016. 18:57 Autor: Đ.P.

U okviru Matra CoPROL projekta ,,Podrška radu Direkcije za uslovnu slobodu i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori”, u organizaciji Ministarstva pravde Crne Gore, Holandskog Helsinškog komiteta i Centra za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije, u Nikšiću je 1. I 2.12.2016. godine održan radni sastanak sa predstavnicima lokalnih javnih preduzeća, ustanova i organizacija na temu „Kazna rada u javnom interesu“. 

Sastanak je otvorila Slavica Rabrenović, generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija, a uvodna obraćanja potom su imali Matilda Nahabedian, v.d. direktora projekta, ispred Holandskog Helsinškog komiteta i Lino Brosius, direktor projekta, ispred Centra za međunarodnu pravnu saradnju.

Cilj sastanka je bio unaprjeđenje saradnje Direkcije za uslovnu slobodu kao probacione službe Ministarstva pravde zadužene za izvršenje kazne rada u javnom interesu sa lokalnom samoupravom i organima nad čijim radom Opština Nikšić kao osnivač vrši nadzor, te drugim javnim ustanovama i organizacijama civilnog društva, u postupku izvršenja predmetne alternativne kazne. 

Iz ugla sudske perspektive, značaj kazne rada u javnom interesu predstavio je predsjednik Osnovnog suda u Nikšiću Vukota Vujačić, dok je ispred Opštine Nikšić izlaganje na temu prakse izvršenja kazni rada u javnom interesu u ovoj opštini, imala Veselinka Jauković, glavna administratorka. 

Kroz otvorenu diskusiju na temu operativne prakse i mogućnostima za izvršenje kazne rada u javnom interesu u Opštini Nikšić, svi učesnici sastanka su istakli značaj uključivanja cjelokupne društvene zajednice u izvršenje ove alternativne kazne, te potrebu za daljim jačanjem saradnje na relaciji Probaciona služba Ministarstva pravde – lokalna pravna lica i organizacije kod kojih osuđena lica mogu obavljati rad u javnom interesu.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?