Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан радни састанак у Општини Никшић на тему ,,Казна рада у јавном интересу“

Објављено: 08.12.2016. 18:57 Аутор: Ђ.П.

У оквиру Матра ЦоПРОЛ пројекта ,,Подршка раду Дирекције за условну слободу и систему алтернативних санкција у Црној Гори”, у организацији Министарства правде Црне Горе, Холандског Хелсиншког комитета и Центра за међународну правну сарадњу из Холандије, у Никшићу је 1. И 2.12.2016. године одржан радни састанак са представницима локалних јавних предузећа, установа и организација на тему „Казна рада у јавном интересу“. 

Састанак је отворила Славица Рабреновић, генерална директорка Директората за извршење кривичних санкција, а уводна обраћања потом су имали Матилда Нахабедиан, в.д. директора пројекта, испред Холандског Хелсиншког комитета и Лино Бросиус, директор пројекта, испред Центра за међународну правну сарадњу.

Циљ састанка је био унапрјеђење сарадње Дирекције за условну слободу као пробационе службе Министарства правде задужене за извршење казне рада у јавном интересу са локалном самоуправом и органима над чијим радом Општина Никшић као оснивач врши надзор, те другим јавним установама и организацијама цивилног друштва, у поступку извршења предметне алтернативне казне. 

Из угла судске перспективе, значај казне рада у јавном интересу представио је предсједник Основног суда у Никшићу Вукота Вујачић, док је испред Општине Никшић излагање на тему праксе извршења казни рада у јавном интересу у овој општини, имала Веселинка Јауковић, главна администраторка. 

Кроз отворену дискусију на тему оперативне праксе и могућностима за извршење казне рада у јавном интересу у Општини Никшић, сви учесници састанка су истакли значај укључивања цјелокупне друштвене заједнице у извршење ове алтернативне казне, те потребу за даљим јачањем сарадње на релацији Пробациона служба Министарства правде – локална правна лица и организације код којих осуђена лица могу обављати рад у јавном интересу.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?