Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Radni sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija na temu “Izrada medijske kampanje za odnose sa javnošću”

Objavljeno: 23.12.2016. 19:44 Autor: Đ.P.

U organizaciji Ministarstva pravde Crne Gore, Holandskog Helsinškog komiteta (NHC) i Centra za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije (CILC) u Podgorici su 20. i 21.12.2016. godine održani sastanci na temu "Izrada medijske kampanje za odnose sa javnošću”, kome su pored službenika Direkcije za uslovnu slobodu Ministarstva pravde i delegacije iz Holandije, prisustvovali i predstavnici civilnog sektora  NVO - Građanska alijansa, Juventas i 4 Life.

Generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Slavica Rabrenović i načelnik Direkcije za uslovnu slobodu Đorđije Ivanović upoznali su nevladine organizacije sa radom Direkcije u cilju jačanja alternativnih sankcija, uz naznaku da  će Ministarstvo pravde u narednoj godini posebnu pažnju posvetiti promociji Direkcije za uslovnu slobodu, koja je zadužena za izvršenje alternativnih sankcija, kroz medijsku kampanju, a u cilju približavanja i postizanja što većeg stepena razumijevanja njenog rada od strane građana i stručne javnosti.

Ispred Holandskog Helsinškog komiteta kao jednog od organizatora, sastanku je prisustvovala Matilda Nahabedian, v.d. direktora projekta, a ispred Centra za međunarodnu pravnu saradnju Lino Brosius, direktor projekta i Jochum Wildeman  ispred probacione službe Kraljevine Holandije.

Predstavnici NVO sektora su upoznati sa holandskim sistemom krivičnog pravosuđa, kao i sa centralnim porukama koje će biti poslate javnosti o mogućnostima sprovođenja medijske kampanje, kojom prilikom su predstavnici nevladinog sektora istakli dobru saradnju koju imaju sa Direktoratom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, izražavajući uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena, uključujući i njihovu pomoć u izradi brošura za prezentovanje alternativnih sankcija.

Sastanci su rezultat Matra CoPROL projekta pod nazivom "Podrška radu Direkcije za uslovnu slobodu i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori", koji se realizuje u partnerstvu između Holandije i Crne Gore.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?