Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Радни састанак са представницима невладиних организација на тему “Израда медијске кампање за односе са јавношћу”

Објављено: 23.12.2016. 19:44 Аутор: Ђ.П.

У организацији Министарства правде Црне Горе, Холандског Хелсиншког комитета (НХЦ) и Центра за међународну правну сарадњу из Холандије (ЦИЛЦ) у Подгорици су 20. и 21.12.2016. године одржани састанци на тему "Израда медијске кампање за односе са јавношћу”, коме су поред службеника Дирекције за условну слободу Министарства правде и делегације из Холандије, присуствовали и представници цивилног сектора  НВО - Грађанска алијанса, Јувентас и 4 Лифе.

Генерална директорка Директората за извршење кривичних санкција Славица Рабреновић и начелник Дирекције за условну слободу Ђорђије Ивановић упознали су невладине организације са радом Дирекције у циљу јачања алтернативних санкција, уз назнаку да  ће Министарство правде у наредној години посебну пажњу посветити промоцији Дирекције за условну слободу, која је задужена за извршење алтернативних санкција, кроз медијску кампању, а у циљу приближавања и постизања што већег степена разумијевања њеног рада од стране грађана и стручне јавности.

Испред Холандског Хелсиншког комитета као једног од организатора, састанку је присуствовала Матилда Нахабедиан, в.д. директора пројекта, а испред Центра за међународну правну сарадњу Лино Бросиус, директор пројекта и Јоцхум Wилдеман  испред пробационе службе Краљевине Холандије.

Представници НВО сектора су упознати са холандским системом кривичног правосуђа, као и са централним порукама које ће бити послате јавности о могућностима спровођења медијске кампање, којом приликом су представници невладиног сектора истакли добру сарадњу коју имају са Директоратом за извршење кривичних санкција Министарства правде, изражавајући увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена, укључујући и њихову помоћ у изради брошура за презентовање алтернативних санкција.

Састанци су резултат Матра ЦоПРОЛ пројекта под називом "Подршка раду Дирекције за условну слободу и систему алтернативних санкција у Црној Гори", који се реализује у партнерству између Холандије и Црне Горе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?