Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Prvi sastanak Nadzornog odbora projekta "Razvoj baze podataka puteva"

Objavljeno: 22.01.2018. 13:29 Autor: cfcu

Prvi sastanak Nadzornog odbora projekta "Razvoj baze podataka puteva", za koji je Ugovorno tijelo Ministarstvo finansija, Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, i čiji predstavnici su prisustvovali sastanku, održan je 17. januara u prostorijama Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ugovor o sprovođenju navedenog projekta je potpisan 21. novembra 2017. godine sa kompanijom SPEA ENGINEERING, a njegovo sprovođenje je otpočelo 11. decembra 2017. godine. Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, u okviru Godišnjeg akcijskog programa IPA-e za 2014. godinu. Vrijednost ugovora je 356.895,00 €, od kojih je doprinos Evropske unije 303.360,75 € (85%), dok je nacionalno učešće 53.534,25 € (15%).

Cilj projekta je prikupljanje i obrada podataka magistralnih i regionalnih puteva u ukupnoj dužini od 1783 km, kako bi se uspostavio kompjuterizovani sistem upravljanja mreže puteva. Na ovaj način će se omogućiti podrška Direkciji za saobraćaj, kao krajnjem korisniku projekta, u obavljanju poslova upravljanja, razvoja, izgradnje, rekonstrukcije, održavanja i zaštite državnih puteva. Period implementacije projekta je 12 mjeseci.

Sastanak Nadzornog odbora, kao tijela koje je formirano u cilju nadgledanja i ocjene uspješnosti sprovođenja rezultata; sagledavanja, diskusije i odobravanja izvještaja o napretku projekta, bio je prilika da se članovi upoznaju sa Uvodnim izvještajem, tehničkim aspektima projekta, kao i predstojećim aktivnostima. Članovi Nadzornog odbora su predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva finansija, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva evropskih poslova, Direkcije za saobraćaj i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?