Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Први састанак Надзорног одбора пројекта "Развој базе података путева"

Објављено: 22.01.2018. 13:29 Аутор: цфцу

Први састанак Надзорног одбора пројекта "Развој базе података путева", за који је Уговорно тијело Министарство финансија, Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, и чији представници су присуствовали састанку, одржан је 17. јануара у просторијама Министарства саобраћаја и поморства.

Уговор о спровођењу наведеног пројекта је потписан 21. новембра 2017. године са компанијом СПЕА ЕНГИНЕЕРИНГ, а његово спровођење је отпочело 11. децембра 2017. године. Пројекат се финансира из средстава Европске уније, у оквиру Годишњег акцијског програма ИПА-е за 2014. годину. Вриједност уговора је 356.895,00 €, од којих је допринос Европске уније 303.360,75 € (85%), док је национално учешће 53.534,25 € (15%).

Циљ пројекта је прикупљање и обрада података магистралних и регионалних путева у укупној дужини од 1783 км, како би се успоставио компјутеризовани систем управљања мреже путева. На овај начин ће се омогућити подршка Дирекцији за саобраћај, као крајњем кориснику пројекта, у обављању послова управљања, развоја, изградње, реконструкције, одржавања и заштите државних путева. Период имплементације пројекта је 12 мјесеци.

Састанак Надзорног одбора, као тијела које је формирано у циљу надгледања и оцјене успјешности спровођења резултата; сагледавања, дискусије и одобравања извјештаја о напретку пројекта, био је прилика да се чланови упознају са Уводним извјештајем, техничким аспектима пројекта, као и предстојећим активностима. Чланови Надзорног одбора су представници Министарства саобраћаја и поморства, Министарства финансија, Министарства унутрашњих послова, Министарства европских послова, Дирекције за саобраћај и Делегације Европске уније у Црној Гори.

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?