Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović razgovarao sa ambasadorom Republike Turske Galipom

Objavljeno: 31.01.2018. 21:05 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E. Serhat Galip sastali su se danas na Cetinju i razgovarali o odnosima dvije zemlje u oblasti kulture.
Ministar Bogdanović je izrazio posebnu zahvalnost za sve što je Republika Turska uradila u Crnoj Gori, u prvom redu ističući početak izgradnje objekta Fakulteta dramskih umjetnosti, koji je planiran za ovu godinu.

Sagovornici su razmotrili mogućnosti za dalje investiranje Republike Turske i TIKA-e u obnovu kulturne baštine Crne Gore i tom prilikom je ministar Bogdanović posebno istakao značaj koji ima objekat Bolnice Danilo I na Cetinju. Ministar je rekao da bi valorizacija ovog kulturnog dobra mogla biti naredna aktivnost u našoj saradnji.

Ambasador Galip je upoznao ministra Bogdanovića sa stipendijama za školovanje u Turskoj u raznim oblastima, koje našim studentima nudi Ambasada. Dogovoreno je da se razmotri mogućnost stipendiranja nekoliko studenata u oblastima za koje u Crnoj Gori ne postoje studijski programi, kao što su konzervacija, arheologija, etnologija...

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo saradnjom koju su do sada ostvarile institucije kulture Crne Gore i Republike Turske, posebno državni arhivi, i istakli potrebu potpisivanja Sporazuma o saradnji Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva kulture i turizma Republike Turske, čiji je tekst već usaglašen. Predložena je mogućnost organizovanja susreta dva ministra tokom ove godine i potpisivanje ovog, kako je ocijenjeno važnog dokumenta za našu dalju saradnju u oblasti kulture.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?