Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

JU Gimnazija "Slobodan Škerović" obilježila Dan sigurnog interneta

Objavljeno: 06.02.2018. 23:00 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Volonterski klub Gimnazije „Sklobodan Škerović“ nizom događaja obilježio je Dan sigurnog interneta.

Obilježavanje Dana sigurnog interneta počelo je sportskim događajem (fudbalska utakmica i sportske aktivnosti) koji su u fiskulturnoj sali organizovali profesori Marko Garčević, Miroslav Radulović i Žarko Markuš.

Volonteri − vršnjački edukatori Bojana Joksimović, Anastasija Tomašević i Varja Vukčević i profesori Maja Kraljević, Virna Hadžiosmanović, Aleksandrina Vujačić, Filip Jovićević, Tijana Kostić i Maša Jovović, pomoćnica direktorke Dragana Radunović i psihološkinje Saša Lalović i Marija Gošović tokom dana održali su radionice u okviru kojih su učenici diskutovali o brojnim prednostima interneta, ali i opasnostima vezanim za upotrebu interneta, s posebnim osvrtom na zaštitu od nasilja na internetu i njegovom odgovornom korišćenju.

Pedagogica Vanja Rakočević i psihološkinja Marija Gošović održale su radionicu za roditelje na kojoj se istaklo da su prilikom korišćenja interneta nezamjenjivi roditeljska zrelost, odgovornost, iskustvo i dosljednost, bez obzira na to što je dijete možda informatički i tehnološki pismenije od roditelja. Diskutovalo se i o ulozi roditelja kao medijskih vaspitača, koji kod djece razvijaju i podstiču usvajanje sigurnog i odgovornog ponašanja na internetu.

PR služba Ministarstva prosvjete

Timovi Debatnog kluba Gimnazije, u sastavu: Vasilisa Milošević, Tamara Đorđević, Milica Dobričanin i Marko Milikić, debatovali su na temu „Ovaj dom bi legalizovao pirateriju“ na času obaveznog izbornog predmeta Debata i grupe kojoj predaje profesorica Marija Kovačević.

Dan je završen filmskom projekcijom, koju su organizovale koordinatorka Filmske sekcije Ivana Vujović i učenica Anja Radusinović u saradnji s profesoricama Draganom Ilić i Sašom Lalović. Projekciju filma „Nerve” pratila je kratka diskusija o sigurnom korišćenju interneta.

Pored ovih aktivnosti, u saradnji sa Sekretarijatom za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat, Omladinskim klubom Tivat i Knightsbridge Schools International Montenegro, u svečanoj sali Gimnazije izvedena je omladinska pozorišna predstava „Kosti nema, a kosti lomi“, kojoj su, pored naših učenika, prisustvovali i učenici (volonteri i delegati UP) Srednje stručne škole „Ivan Uskoković“, Srednje stručne škole „Sergej Stanić“ i Gimnazije „25. maj“, njihovi profesori i stručni saradnici.

PR služba Ministarstva prosvjete

Dan sigurnog interneta obilježava se u našoj školi već treću godinu zaredom.

Zahvaljujući projektu „Podsticanje demokratske kulture u školi”, u kojem Gimnazija „Slobodan Škerović” ima ulogu mentor-škole za centralni region, a koji sprovodi odjeljenje Savjeta Evrope za obrazovanje, u saradnji s Programskom kancelarijom SE u Podgorici i Ministarstvom prosvjete Crne Gore, ove godine smo u obilježavanje ovog Dana uključili i gimnazije u Danilovgradu, Nikšiću, Tuzima i na Cetinju, koje su takođe organizovale različite aktivnosti za učenike.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?