Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЈУ Гимназија "Слободан Шкеровић" обиљежила Дан сигурног интернета

Објављено: 06.02.2018. 23:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Волонтерски клуб Гимназије „Склободан Шкеровић“ низом догађаја обиљежио је Дан сигурног интернета.

Обиљежавање Дана сигурног интернета почело је спортским догађајем (фудбалска утакмица и спортске активности) који су у фискултурној сали организовали професори Марко Гарчевић, Мирослав Радуловић и Жарко Маркуш.

Волонтери − вршњачки едукатори Бојана Јоксимовић, Анастасија Томашевић и Варја Вукчевић и професори Маја Краљевић, Вирна Хаџиосмановић, Александрина Вујачић, Филип Јовићевић, Тијана Костић и Маша Јововић, помоћница директорке Драгана Радуновић и психолошкиње Саша Лаловић и Марија Гошовић током дана одржали су радионице у оквиру којих су ученици дискутовали о бројним предностима интернета, али и опасностима везаним за употребу интернета, с посебним освртом на заштиту од насиља на интернету и његовом одговорном коришћењу.

Педагогица Вања Ракочевић и психолошкиња Марија Гошовић одржале су радионицу за родитеље на којој се истакло да су приликом коришћења интернета незамјењиви родитељска зрелост, одговорност, искуство и досљедност, без обзира на то што је дијете можда информатички и технолошки писменије од родитеља. Дискутовало се и о улози родитеља као медијских васпитача, који код дјеце развијају и подстичу усвајање сигурног и одговорног понашања на интернету.

PR služba Ministarstva prosvjete

Тимови Дебатног клуба Гимназије, у саставу: Василиса Милошевић, Тамара Ђорђевић, Милица Добричанин и Марко Миликић, дебатовали су на тему „Овај дом би легализовао пиратерију“ на часу обавезног изборног предмета Дебата и групе којој предаје професорица Марија Ковачевић.

Дан је завршен филмском пројекцијом, коју су организовале координаторка Филмске секције Ивана Вујовић и ученица Ања Радусиновић у сарадњи с професорицама Драганом Илић и Сашом Лаловић. Пројекцију филма „Нерве” пратила је кратка дискусија о сигурном коришћењу интернета.

Поред ових активности, у сарадњи са Секретаријатом за младе, спорт и социјална питања Општине Тиват, Омладинским клубом Тиват и Книгхтсбридге Сцхоолс Интернатионал Монтенегро, у свечаној сали Гимназије изведена је омладинска позоришна представа „Кости нема, а кости ломи“, којој су, поред наших ученика, присуствовали и ученици (волонтери и делегати УП) Средње стручне школе „Иван Ускоковић“, Средње стручне школе „Сергеј Станић“ и Гимназије „25. мај“, њихови професори и стручни сарадници.

PR služba Ministarstva prosvjete

Дан сигурног интернета обиљежава се у нашој школи већ трећу годину заредом.

Захваљујући пројекту „Подстицање демократске културе у школи”, у којем Гимназија „Слободан Шкеровић” има улогу ментор-школе за централни регион, а који спроводи одјељење Савјета Европе за образовање, у сарадњи с Програмском канцеларијом СЕ у Подгорици и Министарством просвјете Црне Горе, ове године смо у обиљежавање овог Дана укључили и гимназије у Даниловграду, Никшићу, Тузима и на Цетињу, које су такође организовале различите активности за ученике.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?