Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić sastao se sa komandantom NATO snaga na Kosovu- KFOR, general majorom Salvatoreom Kuoćijem

Objavljeno: 12.02.2018. 22:16 Autor: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović sastali su se danas sa komandantom KFOR-a na Kosovu, general majorom Salvatoreom Kuoćijem. Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o modalitetima i intenzitetu saradnje Crne Gore i Kosova u oblasti policijskih poslova. U tom kontekstu, sagovornici su se osvrnuli na uspostavljanje Zajedničkog centra za policijsku saradnju između Crne Gore, Kosova i Albanije, koji je u maju prošle godine otvoren u Plavu i zaključili da ovakav vid saradnje doprinosi daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa, jačanju zajedničkih granica i borbi protiv kriminala.

Ističući značaj dobre saradnje crnogorske policije sa KFOR-om, ministar Nuhodžić je kazao da će Crna Gora nastaviti da pruža doprinos stabilnosti i bezbjednosti u regionu. Ministar Nuhodžić upoznao je sagovornika i sa aktivnostima koje Ministarstvo sprovodi na planu ispunjavanja mjera iz pregovaračkog poglavlja 24 koje je u nadležnosti MUP-a, i osvrnuo se na do sada preduzete reformske mjere u svjetlu nedavnog pristupanja Crne Gore NATO savezu.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima na planu jačanja bilateralne saradnje u cilju osiguravanja bezbjednosti u regionu, migratornim politikama, te aspektima borbe protiv nasilnog ekstremizma i terorizma.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?