Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: Ministarstvo zdravlja domaćin Ministarske konferencije o imunizaciji

Objavljeno: 19.02.2018. 22:11 Autor: Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja Crne Gore i Regionalna kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) domaćini su Ministarske konferencije o imunizaciji, koja se održava u utorak, 20.02.2018.godine u 11h u hotelu Hilton (Kristalna sala).

Konferenciju će otvoriti potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i Regionalna direktorica SZO za Evropu dr Zsuzsanna Jakab. Uvodna izlaganja su otvorena za medije, nakon čega će stručni dio konferencije biti zatvoren za javnost.

Nakon Ministarske konferencije, u 16:30h biće održana konferencija za medije, na kojoj će o zaključcima sa skupa govoriti ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i Regionalna direktorica SZO za Evropu dr Zsuzsanna Jakab.

Konferencija ima za cilj da se sagleda učinjeni progres u oblasti imunizacije u Evropi i govori o izazovima i problemima sa kojima se suočava svaka od zemalja kada je u pitanju podizanje i održavanje stepena vakcinacije na željenom nivou.

Učesnici sastanka su ministri zdravlja Srbije, Makedonije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Moldavije, Malte i Crne Gore, kao i visoki predstavnici zdravstvenih resora iz Bugarske, Hrvatske, Rumunije i Izraela, dok delegaciju SZO predvodi regionalna direktorica za Evropu, Dr Zsuzsanna Jakab.

Prisustvovaće i predstavnici Evropske regionalne komisije za verifikaciju iskorjenjivanja malih boginja i rubele (RVC), Zdravstvene mreže jugoistočne Evrope (SEEHN), Centra za kontrolu i prevenciju bolesti SAD (DCD) i Fonda za djecu Ujedinjenih nacija (UNICEF).

PR služba Ministarstva zdravlja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?