Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Министарство здравља домаћин Министарске конференције о имунизацији

Објављено: 19.02.2018. 22:11 Аутор: Министарство здравља

Министарство здравља Црне Горе и Регионална канцеларија Свјетске здравствене организације (СЗО) домаћини су Министарске конференције о имунизацији, која се одржава у уторак, 20.02.2018.године у 11х у хотелу Хилтон (Кристална сала).

Конференцију ће отворити потпредсједник Владе Милутин Симовић, министар здравља др Кенан Храповић и Регионална директорица СЗО за Европу др Зсузсанна Јакаб. Уводна излагања су отворена за медије, након чега ће стручни дио конференције бити затворен за јавност.

Након Министарске конференције, у 16:30х биће одржана конференција за медије, на којој ће о закључцима са скупа говорити министар здравља др Кенан Храповић и Регионална директорица СЗО за Европу др Зсузсанна Јакаб.

Конференција има за циљ да се сагледа учињени прогрес у области имунизације у Европи и говори о изазовима и проблемима са којима се суочава свака од земаља када је у питању подизање и одржавање степена вакцинације на жељеном нивоу.

Учесници састанка су министри здравља Србије, Македоније, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Албаније, Молдавије, Малте и Црне Горе, као и високи представници здравствених ресора из Бугарске, Хрватске, Румуније и Израела, док делегацију СЗО предводи регионална директорица за Европу, Др Зсузсанна Јакаб.

Присуствоваће и представници Европске регионалне комисије за верификацију искорјењивања малих богиња и рубеле (РВЦ), Здравствене мреже југоисточне Европе (СЕЕХН), Центра за контролу и превенцију болести САД (ДЦД) и Фонда за дјецу Уједињених нација (УНИЦЕФ).

ПР служба Министарства здравља

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?