Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Objavljena nova Eurydice publikacija Karijere nastavnika, napredovanje i podrška

Objavljeno: 22.02.2018. 18:42 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U vremenu kada važnost uloge nastavnika postaje sve očiglednija publikacija se bavi pitanjima glavnih izazova u nastavničkoj profesiji , kako se obrazovni sistemi u Eurydice zemljama bave ovim pitanjima, kako se stiče kvalifikacija nastavnika, koje vrste podrške nastavnici imaju u napredovannju u karijeri i koje su mogućnosti za takvu vrstu napredovanja.

Komparativni pregled nacionalnih politika o karijerama nastavnika širom Evrope, koji pokriva 43 evropska obrazovna sistema, pruža analizu različitih aspekata nastavničke profesije. Izvještaj se fokusira na osnovno i srednje obrazovanje.

Izvještaj je podijeljen u pet poglavlja koji se odnose na: planiranje i glavne izazove u ponudi i tražnji nastavnika, pristup nastavničkoj profesiji i mobilnost nastavnika, kontinuirani profesionalni razvoj i podršku, razvoj karijere i ocjenjivanje nastavnika.

Publikacija je dostupna na web adresi https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/mwikis/eurydice/index.php/Publications:Teaching_Careers_in_Europe:_Access,_Progression_and_Support

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?