Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Pronađeno oružje i municija; krivična prijava protiv jednog lica

Objavljeno: 28.02.2018. 23:10 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas, sprovodeći aktivnosti usmjeren na kontolu bezbjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica, izvršili pretrese na tri lokacije i tom prilikom pronašli i oduzeli tri pištolja i municiju.
Naime, službenici CB Bar su, 28.02.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bar, izvršili pretrese na tri lokacije. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N.P. (27), policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Pietro beretta“ kalibra 7,65 mm sa pet metaka u okviru, 34 komada lovačke municije različitog kalibra kao i pištoljsku municijukalibra 7,62 mm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv Z.P. (66), koji je preuzeo odgovornost za navedeno djelo, podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Policijski službenici su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi I.M. (33) pronašli i oduzeli dva pištolja kalibra 7,65 mm i 357 magnum,u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji ovog djela.
Pronađeno i oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Vezani članci:

Saopštenje 30.04.2024.
Saopštenje 29.04.2024.
Saopštenje 26.04.2024.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?