Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sofija: Premijeri Marković i Zaev dogovorili konkretne korake za avio liniju SK – PG – SA

Objavljeno: 01.03.2018. 18:51 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuPredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se na Zapadnobalkanskom samitu u Sofiji sa predsjednikom Vlade Republike Makedonije Zoranom Zaevim.

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci u realizaciji zajedničke crnogorsko-makedonsko-bosansko-hercegovačke inicijative o uspostavljanju avionske linije na relaciji Skoplje – Podgorica – Sarajevo i o drugim razvojnim projektima od interesa za obje države i region u cjelini.

Predsjednici Marković i Zaev razgovarali su i o značaju Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope i o potpisivanju odgovarajućeg memoranduma o saradnji.

Premijeri su još jednom konstatovali odlične bilateralne odnose dviju prijateljskih država i razmijenili mišljenja o procesima evropskih i evroatlantskih integracija u kontekstu evropske perspektive Zapadnog Balkana.

Predsjednici Marković i Zaev razgovarali su i o drugim temama od interesa za dvije države i region.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?