Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Софија: Премијери Марковић и Заев договорили конкретне кораке за авио линију СК – ПГ – СА

Služba za odnose s javnošćuПредсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се на Западнобалканском самиту у Софији са предсједником Владе Републике Македоније Зораном Заевим.

На састанку су договорени конкретни кораци у реализацији заједничке црногорско-македонско-босанско-херцеговачке иницијативе о успостављању авионске линије на релацији Скопље – Подгорица – Сарајево и о другим развојним пројектима од интереса за обје државе и регион у цјелини.

Предсједници Марковић и Заев разговарали су и о значају Међународног института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе и о потписивању одговарајућег меморандума о сарадњи.

Премијери су још једном констатовали одличне билатералне односе двију пријатељских држава и размијенили мишљења о процесима европских и евроатлантских интеграција у контексту европске перспективе Западног Балкана.

Предсједници Марковић и Заев разговарали су и о другим темама од интереса за двије државе и регион.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?