Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ostvariti prepoznatljivost na međunarodnom nivou

Objavljeno: 05.03.2018. 15:13 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa njemačkom fondacijom "Hans Zajdel, organizovaće od utorka do četvrtka u Kolašinu petu konferenciju o nacionalnom brendiranju, koja će se održati u hotelu "Four Points by Sheraton.

Ministarstvo ekonomije
Generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije Jovo Rabrenović kazao je Pobjedi da je konferencija od velikog značaja za proces brendiranja države Crne Gore, jer brendiranje države kao potpuno ekonomska kategorija predstavlja jedan od osnovnih modela razvoja današnjih modernih i progresivnih država i njihovih privreda u svijetu.

Cilj ovogodišnje konferencije je da se odrede smjernice za pozicioniranje Crne Gore u inostranstvu, odnosno da se utvrdi kako i na koji način Crna Gora treba da se predstavi inostranoj javnosti.

Na konferenciji će biti razmatrane teme koje su veoma značajne za dalji put Crne Gore u procesu izgradnje brenda države kazao je Rabrenović. Konferencija će, kako najavljuje Rabrenović, obuhvatiti četiri panela koja će biti posvećena sljedećim temama masovni, elitni ili eko i kulturni turizam, zatim individualni sportisti ili reprezentacija kao ambasadori brenda države, potrošački etnocentrizam i brendiranje države i tradicionalne ili moderne vrijednosti za pozicioniranje države.

U tim oblastima se ogledaju neki od najznačajnijih potencijala na kojima počiva brend države Crne Gore, a čijom valorizacijom se ostvaruje prepoznatljivost na međunarodnom nivou, te na taj način gradi pozitivan imidž, što u krajnjem doprinosi stvaranju uslova za postizanje konkurentske prednosti crnogorske privrede u svijetu kazao je Rabrenović.

Održavanje konferencije će, smatra Rabrenović, biti dobra prilika da se razmjenom iskustava, informacija i stručnog mišljenja definišu smjernice za dalje aktivnosti u cilju razvoja nacionalnog brenda Crne Gore.

-Ali i da se, uz prethodno održane četiri konferencije, daju polazne osnove za izradu strategije razvoja nacionalnog brenda, čija izrada je planirana u narednom periodu kazao je Rabrenović. Konferencija o nacionalnom brendiranju će okupiti eminentne univerzitetske profesore, istaknute crnogorske sportiste, predstavnike ministarstava iz Crne Gore i regiona, te rukovodioce značajnih crnogorskih i regionalnih institucija, koji će kroz diskusiju u okviru četiri panela konferencije dati značajan doprinos definisanju smjernica za dalje aktivnosti u procesu razvoja nacionalnog brenda Crne Gore.

-Konferencija se održava sa ciljem da se predstave ključne politike u nacionalnom brendiranju i da se istraže mogućnosti u oblastima koje su teme panela, a sve to zajednički treba da doprinese jačanju brenda države i njenog boljeg imidža u svijetu zaključio je Rabrenović.

S. P.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?