Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Остварити препознатљивост на међународном нивоу

Објављено: 05.03.2018. 15:13 Аутор: Министарство економије
Министарство економије, у сарадњи са њемачком фондацијом "Ханс Зајдел, организоваће од уторка до четвртка у Колашину пету конференцију о националном брендирању, која ће се одржати у хотелу "Фоур Поинтс бy Схератон.

Ministarstvo ekonomije
Генерални директор за развој националног бренда и заштиту потрошача у Министарству економије Јово Рабреновић казао је Побједи да је конференција од великог значаја за процес брендирања државе Црне Горе, јер брендирање државе као потпуно економска категорија представља један од основних модела развоја данашњих модерних и прогресивних држава и њихових привреда у свијету.

Циљ овогодишње конференције је да се одреде смјернице за позиционирање Црне Горе у иностранству, односно да се утврди како и на који начин Црна Гора треба да се представи иностраној јавности.

На конференцији ће бити разматране теме које су веома значајне за даљи пут Црне Горе у процесу изградње бренда државе казао је Рабреновић. Конференција ће, како најављује Рабреновић, обухватити четири панела која ће бити посвећена сљедећим темама масовни, елитни или еко и културни туризам, затим индивидуални спортисти или репрезентација као амбасадори бренда државе, потрошачки етноцентризам и брендирање државе и традиционалне или модерне вриједности за позиционирање државе.

У тим областима се огледају неки од најзначајнијих потенцијала на којима почива бренд државе Црне Горе, а чијом валоризацијом се остварује препознатљивост на међународном нивоу, те на тај начин гради позитиван имиџ, што у крајњем доприноси стварању услова за постизање конкурентске предности црногорске привреде у свијету казао је Рабреновић.

Одржавање конференције ће, сматра Рабреновић, бити добра прилика да се размјеном искустава, информација и стручног мишљења дефинишу смјернице за даље активности у циљу развоја националног бренда Црне Горе.

-Али и да се, уз претходно одржане четири конференције, дају полазне основе за израду стратегије развоја националног бренда, чија израда је планирана у наредном периоду казао је Рабреновић. Конференција о националном брендирању ће окупити еминентне универзитетске професоре, истакнуте црногорске спортисте, представнике министарстава из Црне Горе и региона, те руководиоце значајних црногорских и регионалних институција, који ће кроз дискусију у оквиру четири панела конференције дати значајан допринос дефинисању смјерница за даље активности у процесу развоја националног бренда Црне Горе.

-Конференција се одржава са циљем да се представе кључне политике у националном брендирању и да се истраже могућности у областима које су теме панела, а све то заједнички треба да допринесе јачању бренда државе и њеног бољег имиџа у свијету закључио је Рабреновић.

С. П.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?