Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv mladim projekt menadžerima

Objavljeno: 06.03.2018. 20:23 Autor: Ministarstvo ekonomije
Univerzitet u Beogradu je bio domaćin 3. sastanka Upravnog Odbora projekta Excellence in ReSTI, koji se održao od 28.02. do 2.03. 2018. godine. U sklopu događaja, organizovana je i konferencija „Prevazilaženje prepreka u upravljanju istraživačkim, socijalnim i tehnološkim inovativnim (ReSTI) projektima u Dunavskom regionu“, na kojoj je prisustvovalo preko 70 eksperata iz oblasti inovacija, nauke i biznisa iz cijelog regiona. 

Projekat Excellence in ReSTI (Excellence in research, social and technological innovation project management), koji se finansira iz Dunavskog programa saradnje, okuplja 11 partnera iz 9 zemalja, na čelu sa Centrom za Socijalne Inovacije - ZSI iz Austrije. Ministarstvo ekonomije – Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća je partner iz Crne Gore. 

Projekat je prvenstveno namijenjen mladim menadžerima ReSTI projekata, kao i administratorima u javnim i privatnim organizacijama angažovanih na projektima ReSTI, u okviru Dunavskog regiona. Krajnji rezultat projekta je uspostavljanje inovativnog sistema učenja sa ciljem povećanja opšteg kvaliteta projekata ReSTI, kao i povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih menadžera.

Opšti cilj ovog projekta je stvaranje okruženja u kojem zainteresovane strane mogu pronaći jednostavno i praktično prilagođene module za učenje, upitnike i savjete sa specifičnim sadržajem u vezi sa upravljanjem ReSTI projektima. 

Na konferenciji je objavljeno zvanično otvaranje poziva za Program obuke upravljanja „Excellence in ReSTI“ projektima za mlade menadžere. 

Cilj programa obuke je podizanja nivoa znanja i radnih sposobnosti učesnika u kreiranju i upravljanju projektima, sa posebnim osvrtom na upoznavanja sa EU politikama relevantnih za oblasti istraživanja, socijalnih i tehnoloških inovacija u Dunavskom regionu.

Program se sastoji od 5 modula: 1. EU politika, 2.Dizajniranje projekta, 3. Upravljanje projektima, 4. Socijalne inovacije, i 5. Inovacije u biznisu. Realizacija programa je predviđena kroz inovativni model učenja „5-door approach“, koji pruža fleksibilnost izbora modela učenja u skladu sa preferencama kandidata, koji će se realizovati u 5 faza, od kojih su 2 online učenje, a 3 predstavljaju prisustvo odabranih kandidata treninzima (face-to-face – F2F) koji će biti organizovani u Austriji i Mađarskoj. 

Ministarstvo ekonomije
Uslovi za prijavu kandidata:
• Da je stalno nastanjen u jednoj od zemalja Dunavskog regiona: Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Republika Češka, Njemačka (regije Baden-Württemberg i Bavaria), Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Ukrajina (Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast i Odessa Oblast);
• Da je diplomirani student, menadžer projekta ili inovator iz istraživačke ili visokoškolske ustanove, MSP ili organizacije civilnog društva (uključujući nevladine organizacije);
• Da posjedjuje najmanje diplomu nivoa Bachelor ili ekvivalentnu kvalifikaciju koja je potvrđena od strane nacionalnu institucije za sertifikovanje diploma;
• Da tečno govori engleskim jezikom (najmanje B2 nivo znanja u skladu sa CEFR);
• Da je visoko motivisan za sticanje novih znanje i vještina u profesionalnoj oblasti upravljanja projektima ReSTI.

Za 25 odabranih kandidata, troškovi puta i boravka biće obezbijeđeni iz budžeta projekta, dok su online kursevi besplatni. 

Rok za predaju aplikacija je 31.maj 2018. godine. (ovdje)

Tekst poziva sa detaljnim informacijama možete preuzeti ovdje.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na sljedeći mail: direkcija@nasme.me. 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?