Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив младим пројект менаџерима

Објављено: 06.03.2018. 20:23 Аутор: Министарство економије
Универзитет у Београду је био домаћин 3. састанка Управног Одбора пројекта Еxцелленце ин РеСТИ, који се одржао од 28.02. до 2.03. 2018. године. У склопу догађаја, организована је и конференција „Превазилажење препрека у управљању истраживачким, социјалним и технолошким иновативним (РеСТИ) пројектима у Дунавском региону“, на којој је присуствовало преко 70 експерата из области иновација, науке и бизниса из цијелог региона. 

Пројекат Еxцелленце ин РеСТИ (Еxцелленце ин ресеарцх, социал анд тецхнологицал инноватион пројецт манагемент), који се финансира из Дунавског програма сарадње, окупља 11 партнера из 9 земаља, на челу са Центром за Социјалне Иновације - ЗСИ из Аустрије. Министарство економије – Дирекција за развој малих и средњих предузећа је партнер из Црне Горе. 

Пројекат је првенствено намијењен младим менаџерима РеСТИ пројеката, као и администраторима у јавним и приватним организацијама ангажованих на пројектима РеСТИ, у оквиру Дунавског региона. Крајњи резултат пројекта је успостављање иновативног система учења са циљем повец́ања општег квалитета пројеката РеСТИ, као и повећање могућности запошљавања младих менаџера.

Општи циљ овог пројекта је стварање окружења у којем заинтересоване стране могу пронац́и једноставно и практично прилагођене модуле за учење, упитнике и савјете са специфичним садржајем у вези са управљањем РеСТИ пројектима. 

На конференцији је објављено званично отварање позива за Програм обуке управљања „Еxцелленце ин РеСТИ“ пројектима за младе менаџере. 

Циљ програма обуке је подизања нивоа знања и радних способности учесника у креирању и управљању пројектима, са посебним освртом на упознавања са ЕУ политикама релевантних за области истраживања, социјалних и технолошких иновација у Дунавском региону.

Програм се састоји од 5 модула: 1. ЕУ политика, 2.Дизајнирање пројекта, 3. Управљање пројектима, 4. Социјалне иновације, и 5. Иновације у бизнису. Реализација програма је предвиђена кроз иновативни модел учења „5-доор аппроацх“, који пружа флексибилност избора модела учења у складу са преференцама кандидата, који ће се реализовати у 5 фаза, од којих су 2 онлине учење, а 3 представљају присуство одабраних кандидата тренинзима (фаце-то-фаце – Ф2Ф) који ће бити организовани у Аустрији и Мађарској. 

Ministarstvo ekonomije
Услови за пријаву кандидата:
• Да је стално настањен у једној од земаља Дунавског региона: Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Република Чешка, Њемачка (регије Баден-Wüрттемберг и Бавариа), Мађарска, Молдавија, Црна Гора, Румунија, Србија, Словачка, Словенија, Украјина (Цхерниветска Област, Ивано-Франкивиска Област, Закарпатска Област и Одесса Област);
• Да је дипломирани студент, менаџер пројекта или иноватор из истраживачке или високошколске установе, МСП или организације цивилног друштва (укључујуц́и невладине организације);
• Да посједјује најмање диплому нивоа Бацхелор или еквивалентну квалификацију која је потврђена од стране националну институције за сертификовање диплома;
• Да течно говори енглеским језиком (најмање Б2 ниво знања у складу са ЦЕФР);
• Да је високо мотивисан за стицање нових знање и вјештина у професионалној области управљања пројектима РеСТИ.

За 25 одабраних кандидата, трошкови пута и боравка биће обезбијеђени из буџета пројекта, док су онлине курсеви бесплатни. 

Рок за предају апликација је 31.мај 2018. године. (овдје)

Текст позива са детаљним информацијама можете преузети овдје.

За све додатне информације, можете се обратити на сљедећи маил: дирекција@насме.ме. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?