Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo kulture zainteresovano za snažniju saradnju sa Švedskom

Objavljeno: 14.03.2018. 15:53 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ambasador Švedske Nj.E. Jan Lundin razgovarali su o saradnji u oblastima kulturne baštine i kulturno-umjetničkog stvaralaštva.

Ministar Bogdanović je istakao da je primjer dobre saradnje izložba savremenog nordijskog stakla “Dodir stakla” koja je tokom prethodne godine predstavljena u Biljardi na Cetinju. Ministar je naglasio da je Ministarstvo kulture zainteresovano da i u narednom periodu, u saradnji sa Ambasadom Švedske Crnoj Gori predstavi jedan segment stvaralaštva ove bogate zemlje.

Ministar Bogdanović i ambasador Lundin razgovarali su i o medijskom zakonodavstvu u Crnoj Gori. Ministar je upoznao sagovornika sa izmjenama koje su planirane u ovoj godini, ali i istakao da je crnogorski medijski okvir baziran na principima slobode izražavanja, medijskog pluralizma, nezavisne regulacije i samoregulacije. Ambasador Lundin je naveo kako iskustva Švedste u ovoj oblasti mogu biti od koristi Crnoj Gori u ovom procesu.

Bilo je riječi i o planovima za posjetu ministarke kulture Švedske Alis Bah Kunke Crnoj Gori, koja je predložena tokom susreta dva ministra na marginama ministarske konferencije u Davosu, u januaru ove godine. Sagovornici su zaključili da bi ova posjeta bila odlična prilika da se preciziraju modeli saradnje i napravi plan aktivnosti za naredni period, s obzirom na to da su ministri ranije razgovarali o razmjeni stručnjaka u oblasti tradicionalnih zanata i mogućnostima za intenzivniju saradnju kroz mrežu „Kulturna baština bez granica“.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?