Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Službenici Grupe za antiteroristički pregled prošli studijski program u državi Mejn

Objavljeno: 19.03.2018. 17:10 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, Grupe za antiterorističke preglede su, kao polaznici studijskog programa „Low Enforccmnet Explosive Ordnance Disposal (EOD) Familiarization“, boravili u Saveznoj Državi Mejn, Sjedinjene Američke Države.

Naime, tri službenika Grupe za antiterorističke preglede boravili su, od 05. do 09. marta 2018. godine, u Saveznoj Državi Mejn, Sjedinjene Američke Države, kao polaznici studijskog programa „Low Enforccmnet Explosive Ordnance Disposal (EOD) Familiarization“. Ovaj studijski program je imao za cilj da se službenici ove Grupe upoznaju sa opremom, procedurama, taktikom i tehnikom koje koriste Nacionalna policija Države Mejn, u saradnji sa timovima FBI i ATF, u reagovanju prilikom pronalaska improvizovane eksplozivne naprave.

Ovaj studijski program je organizovala Ambasade SAD-a u Podgorici koja u kontinuitetu pruža pomoć i podršku službenicima Uprave policije u doniranju materijalno – tehničkih sredstava, obuci, usvajanju novih znanja i nadogradnji postojećih kapaciteta u ovom segmentu rad.

Cilj ovog putovanja je bio nadogradnja postojećih kapaciteta Uprave policije i upoznavanje sa opremom i sredstvima koja se koriste prilikom nailaska na improvizovanu eksplozivnu napravu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?