Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Службеници Групе за антитерористички преглед прошли студијски програм у држави Мејн

Објављено: 19.03.2018. 17:10 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Сектора за обезбјеђење личности и објеката, Групе за антитерористичке прегледе су, као полазници студијског програма „Лоw Енфорццмнет Еxплосиве Орднанце Диспосал (ЕОД) Фамилиаризатион“, боравили у Савезној Држави Мејн, Сједињене Америчке Државе.

Наиме, три службеника Групе за антитерористичке прегледе боравили су, од 05. до 09. марта 2018. године, у Савезној Држави Мејн, Сједињене Америчке Државе, као полазници студијског програма „Лоw Енфорццмнет Еxплосиве Орднанце Диспосал (ЕОД) Фамилиаризатион“. Овај студијски програм је имао за циљ да се службеници ове Групе упознају са опремом, процедурама, тактиком и техником које користе Национална полиција Државе Мејн, у сарадњи са тимовима ФБИ и АТФ, у реаговању приликом проналаска импровизоване експлозивне направе.

Овај студијски програм је организовала Амбасаде САД-а у Подгорици која у континуитету пружа помоћ и подршку службеницима Управе полиције у донирању материјално – техничких средстава, обуци, усвајању нових знања и надоградњи постојећих капацитета у овом сегменту рад.

Циљ овог путовања је био надоградња постојећих капацитета Управе полиције и упознавање са опремом и средствима која се користе приликом наиласка на импровизовану експлозивну направу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?