Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dobitnici stipendija Ujedinjenih svjetskih koledža

Objavljeno: 21.03.2018. 15:50 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete
Obavještavamo da je Selekciona komisija, sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvjete, UWC Adriatik koledža iz Duina (Italija) i bivšeg stipendiste UWC Atlantik koledža iz Južnog Velsa (Velika Britanija), cijeneći postignuti uspjeh i dostignuća tokom osnovne škole i dosadašnjeg srednjoškolskog obrazovanja, a nakon obavljenog intervjua sa kandidatima, odlučila da stipendije UWC za školsku 2018/2019. i 2019/2020. godinu dodijeli sljedećim učenicima:

1. Teodora Brnović, učenica II razreda JU Gimnazija “Slobodan Škerović”, Podgorica, dobitnica je stipendije za UWC “Adriatic”, Duino, Italija;
2. Relja Popović, učenik II razreda JU Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš”, Danilovgrad, dobitnik je stipendije za UWC “Robert Bosch”, Frajburg, SR Njemačka;
3. Nikoleta Ivanović, učenica II razreda JU Gimnazija “Cetinje”, Cetinje, dobitnica je stipendije za UWC Mostar, BIH.

Za rezervne kandidate izabrani su sljedeći učenici:

1. Saša Pejović, učenik JU SMŠ “Vuksan Đukić”, Mojkovac;
2. Aleksandar Kartal, učenik II razreda JU Gimnazija „Tanasije Pejatović”, Pljevlja.

Dobitnici UWC stipendija će tokom dvogodišnjeg školovanja na navedenim koledžima usavršiti znanje engleskog jezika na kojem će pratiti nastavu u naredne dvije godine i usvojiti znanja i vještine koje će usmjeriti njihovu buduću karijeru. Nakon završetka dvogodišnjeg obrazovanja steći će širom svijeta poznatu i priznatu IB diplomu (International Baccaloreat Diploma) koja im omogućava nastavak školovanja u matičnoj zemlji, kao i u inostranstvu.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?