Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: OECD sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori: Procjena indikatora Akta o malim preduzećima

Objavljeno: 26.03.2018. 19:48 Autor: Ministarstvo ekonomije
Generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malim i srednim preduzećima i upravljanje EU fondovima Radosav Babić otvoriće sjutra (utorak, 27. mart) uvodni sastanak koji će, u okviru procesa sprovođenja Akta o malim i srednjih predzećima (Small Business Act - SBA), biti organizovan u hotelu Ramada sa početkom u 09 sati.
Na sastanku, koji organizuje Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u saradnji sa Ministarstvom ekonomije kao koordinatorom SBA procesa, govoriće i rukovodilac OECD sektora za Jugoistočnu Evropu Maržena Kisielewska.
Cilj organizovanja sastanka, nakon kojeg će uslijediti niz bilaternanih susreta predstavnika svih relavantnih državnih institucija, NVO i biznis organizacija iz država Jugoistočne Evrope, ima za cilj sagledavanje trenutnog stanja u pojedinim oblastima SBA izvještajnog obrasca i obezbjeđenja dodatnih odgovora na pitanja koja su obuhvaćena kroz deset 10 principa politike malih i srednjih preduzeća.
Predstavnici OECD-a će prezentovati presjek stanja po pitanju svih dimenzija SBA izvještajnog obrasca, u oblastima koje se odnose na poslovni ambijent za razvoj i poslovanje malih i srednjih preduzeća, pristup finansijama, dostupnost poslovnih usluga za početnike u biznisu i postojeća mala i srednja preduzeća, konkurentnost i inovacije, internacionalizaciju i zelenu ekonomiju.
SBA preporuke služe kao polazna osnova za kreiranje svih strateških dokumenata koja u sebi prepoznaju značaj razvoja politika malih i srednjih preduzeća, zapošljavanja, razvoja ljuskih resursa i obrazovanja, kao i mjera i aktivnosti koje se odnose na unapređenje poslovnog ambijenta za poslovanje malih i srednjih preduzeća.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?