Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: ОЕЦД сјутра у званичној посјети Црној Гори: Процјена индикатора Акта о малим предузећима

Објављено: 26.03.2018. 19:48 Аутор: Министарство економије
Генерални директор Директората за инвестиције, развој малим и средним предузећима и управљање ЕУ фондовима Радосав Бабић отвориће сјутра (уторак, 27. март) уводни састанак који ће, у оквиру процеса спровођења Акта о малим и средњих предзећима (Смалл Бусинесс Ацт - СБА), бити организован у хотелу Рамада са почетком у 09 сати.
На састанку, који организује Организација за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) у сарадњи са Министарством економије као координатором СБА процеса, говориће и руководилац ОЕЦД сектора за Југоисточну Европу Маржена Кисиелеwска.
Циљ организовања састанка, након којег ће услиједити низ билатернаних сусрета представника свих релавантних државних институција, НВО и бизнис организација из држава Југоисточне Европе, има за циљ сагледавање тренутног стања у појединим областима СБА извјештајног обрасца и обезбјеђења додатних одговора на питања која су обухваћена кроз десет 10 принципа политике малих и средњих предузећа.
Представници ОЕЦД-а ће презентовати пресјек стања по питању свих димензија СБА извјештајног обрасца, у областима које се односе на пословни амбијент за развој и пословање малих и средњих предузећа, приступ финансијама, доступност пословних услуга за почетнике у бизнису и постојећа мала и средња предузећа, конкурентност и иновације, интернационализацију и зелену економију.
СБА препоруке служе као полазна основа за креирање свих стратешких докумената која у себи препознају значај развоја политика малих и средњих предузећа, запошљавања, развоја љуских ресурса и образовања, као и мјера и активности које се односе на унапређење пословног амбијента за пословање малих и средњих предузећа.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?