Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Otvoren 11. Sajam sezonskog zapošljavanja: 50 poslodavaca učestvuje

Objavljeno: 26.03.2018. 20:51 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U prostorijama Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra UCG u Podgorici danas je otvoren Sajam sezonskog zapošljavanja „Summer Job 2018“ koji već 11. godinu za redom organizuje Studentski parlament UCG u saradnji sa Studentskom organizacijom „Turist“a cilj je da se na jednom mjestu okupe studenati, maturanati, i svi koji su zainteresovani za sezonsko zapošljavanje i poslodavce koji ovakve poslove nude.

Sajam su otvorili direktorica direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović, predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arianna Serhatlić, prorektorica za nastavu Đurđica Perović i direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić.

PR služba Ministarstva prosvjete

Kurpejović je naglasila da se značaj ovog projekta ogleda u podsticanju aktivnog pristupa traženju posla i smanjenju prostora za zapošljavanje strane radne snage. Na ovaj način, prema njenim riječima, pruža se šansa maturantima i studentima da se prvi put susretnu sa realnim okruženjem i da vide šta ih očekuje sjutra na tržištu rada.

Ona je izrazila mišljenje da Crna Gora posjeduje dovoljno kvalitetan kadar srednjeg i visokog obrazovanja koji može zadovoljiti potrebe tržišta.

Predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arianna Serhatlić rekla je da projekat doprinosi jačanju kapaciteta mladih i smanjenju nezaposlenosti. Serhatlić je podsjetila da je na prošlogodišnjem Sajmu oko 500 mladih pronašlo sezonski posao i dodala da na ovogodišnjem Sajmu učestvuje čak 50 poslodavaca.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić rekao je da je aktiviranje domaće radne snage od izuzetnog značaja, te ovaj sajam kao jedan od mehanizama kojim se poboljšava dostupnost poslova domaćoj radnoj snazi ima podršku Zavoda.

Prvi dan sajma je obilježila velika posjećenost kako studenata tako i maturanata. Sajam će se takođe održati 28. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru i 30. marta na Pravnom fakultetu u Bijelom Polju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?