Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA:Obilježavanja 07. aprila - Svjetskog dana zdravlja

Objavljeno: 04.04.2018. 18:29 Autor: PR služba
Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije, povodom 07. aprila – Svjetskog dana zdravlja, u četvratk, 05.04.2018.godine, u 10 sati, u hotelu Podgorica, organizuje Nacionalnu konferenciju pod nazivom: "Ulaganje u prevenciju: put boljeg zdravlja".
 
Skup će otvoriti dr Alma Drešević, direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja i gdjica Mina Brajović, šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, a učestvovaće predstavnici kreatora politika, domova zdravlja i civilnog sektora. 
 
Na konferenciji će se predstaviti rezultati i napredak ostvaren u sprovođenju dva veoma važna preventivna programa: programa imunizacije i programa prevencije i kontrole karcinoma grlića materice, kao indikatora pokrivenosti zdravstvenom zaštitom u Crnoj Gori.

Svjetski dan zdravlja, kao dan osnivanja SZO, ove godine se obilježava pod sloganom “Zdravlje za sve”, a tematski fokus je univerzalna zdravstvena zaštita. Univerzalna zdravstvena zaštita pretpostavlja snažan zdravstveni sistem fokusiran na gradjanina i njegove potrebe, kao i kontinuirano ulaganje u prevenciju kao imperative unaprijedjenja zdravlja i odživog i inkluzivnog razvoja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?